Checklista inför att starta företag

Har du bestämt dig för att starta eget aktiebolag? Grattis, då står du inför en riktigt rolig resa! Här på Startabolaget.se kan du få all praktisk hjälp som behövs för att snabbt, smidigt och enkelt komma igång med ditt aktiebolag – vi förser dig med ett färdigt aktiebolag, medan du kan ägna dig åt att fokusera på din nya verksamhet.

När man som ny företagare startar företag finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Här listar vi några tips som kan vara värda att ha i åtanke innan du beställer ett företag.

Utveckla en affärsplan
Du har säkert en kanonidé i huvudet för vad ditt företag ska göra och hur verksamheten ska bedrivas, men vi rekommenderar att du formulerar idéerna på papper i en affärsplan. Hur ska du gå till väga för att få företaget att växa och få en lönsam verksamhet? Formulera tydliga mål redan från start! Här kan du också sätta en budget. Allt detta kommer göra att det blir smidigare att sätta igång och lättare att få verksamheten att utvecklas redan från start.
Behöver du hjälp att utveckla strategier och sätta en fantastisk affärsplan redan från start kan vi bistå.

Välj ett företagsnamn
Välj ett namn på företaget som du tycker passar verksamheten. Formellt eller något lite roligare? Det är upp till dig. Det vore ju synd om någon annan redan har hunnit roffa åt sig det namn du kommit fram till, så kolla upp att namnet inte är upptaget av någon annan innan du skickar in din ansökan till oss.

Ansök om F-skattesedel
När beställningen gått igenom och du har fått tillgång till ditt aktiebolag från oss är det dags att ansöka om F-skattesedel hos Skatteverket. Normalt har de en handläggningstid på ett par veckor.

Ska du anställa personal?
Ska du ha anställda i företaget? När ditt köp av bolaget har gått igenom hos oss är det i sådana fall dags att registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket eller på verksamt.se. Om du vill ha hjälp med att administrera lönerna för dig och dina anställda kan vi via vårt systerföretag Lön & HR Bolaget hjälpa era.

Bokföring
Oavsett vad du har för typ av företag lönar det sig nästan alltid att ta hjälp av experter med bokföringen. Inte nog med att allt blir rätt från början – du får betydligt mer tid över till ditt nya företag, jämfört med om du skulle sköta bokföringen själv. Via vårt systerbolag Ekonomibolaget kan vi hjälpa er med er bokföring och redovisning.

 

Har du några frågor kring vad du bör tänka på inför att du starta företag? Kontakta oss, så hjälper vi dig!